Wednesday 21 January 2009

Sa mai ascultam putin

Primesc astazi de dimineata din Romania un mail despre proaspata lege de monitorizare a telecomunicatiilor care a intrat in viguare. Cititi aici detaliile. Daca te uiti putin constati ca legea este facuta in durerea si anume obiectului. Zicese ca operatorii de telecomunicatii sunt obligati sa retina datele pana la 6 luni referitoare la telefonie, email, transmisie de date, etc. 

Ma distreaza la culme legile astea facute pentru monitorizarea tuturor, dar numai a celor care trebuie nu se face, dar initial cand au fost "vandute" populatiei s-a zis ca sunt ca sa prinda "the bad guys". 

Adica eu terorist de profesie, ma duc in piata, cumpar de la primul butic iesit in cale un telefon antic si de demult, si cumpar o cartela preplatita.  O pun de un atentat doua, mai tai si cateva gaturi, ca oricum nu ma prinde nimeni. Sau ne bazam pe "never underestimate the power of stupidity?".

Sunt politician si imi place sa dau cu jula? Cumpar frumos un telefon de rezerva si il folosesc doar in cazul de maxima urgenta la o delapidare serioasa. Oricum cand furi serios si de la stat, treburile se fac fata in fata. Ca sa citez Soprano "we are running a face to face bussiness" . 

Ca sa nu uitam si sa punem cireasa acolo unde trebuie, accessul procurorilor la date nu se poate face decat, ATENTIE, "dupa inceperea urmariri penale".  Pentru cei care nu stiu, inceperea urmariri penale se face prin comunicarea cercetatului ca este pus sub urmarire. Adicatelea tu senator de furasi o fabrica doua, ti se comunica cum ca "urmeaza sa te cercetam", asa ca doar prost sa fii si sa mai vorbesti la telefon despre afaceri de genul asta. 

Asa ca intreb din nou, care este scopul legii ? Inteleg ca legea vine din spatiul European, si nu a fost neaparat gandita de catre romani, dar totus ce ii mana pe ei in lupta? 

Minority Report anyone ? 

Lidra



1 comment:

Anonymous said...

...si bancul aferent legii este:
"(suna telefonul)
- Alo ?
- Hai salut coaie, buna ziua dragi ascultatori... "